Expositie Martienke van den Broeck

Van 12 mei tot 29 juli exposeert Martienke van den Broeck  bij ons met een serie zeer gedetailleerde aquarellen. Hieronder stelt zij zich even aan u voor…

Mijn naam is Martienke van den Broeck en ik woon in Maarssen. Ik ben getrouwd met Gert en samen hebben wij twee zonen, twee schoondochters, drie kleindochters en een kleinzoon. Mijn beroep was verpleegkundige en ik ben in veel disciplines werkzaam geweest.

In 2002 heb ik een bijzondere ontmoeting gehad met een voor mij totaal onbekend iemand, die mij spontaan uitnodigde in haar huis.
Zij bleek te schilderen en liet mij haar werk zien.
Ik vond het prachtig! “Dat zou ik ook willen”, was mijn reactie.
Ze zei tegen mij: “Doe het, begin! Als je het wilt, kan je het!”

Toen dat najaar een nieuwe schildercursus startte heb ik mij ingeschreven bij Corrie van Raamsdonk voor een seizoen ‘schilderen met aquarelverf’’. In deze groep schilder ik tot op de dag van vandaag en nog steeds ben ik blij met het advies van die onbekende mevrouw.

Mijn werk is over het algemeen zeer realistisch en mijn inspiratiebron is de natuur. Als ik schilder maak ik mijn hoofd leeg en het is heerlijk als er iets moois op mijn papier verschijnt.
Ik hoop dat u met net zoveel plezier naar mijn werk kijkt, als ik eraan beleef tijdens het maken.

Martienke van den Broeck
E: vandenbroeckgerrit@gmail.com
T: 0346-572299

Loopt u gerust eens binnen tijdens onze openingstijden.