“Shakti Painting”©

Aan de hand van inspiratie uit de symboliek uit de Indiase Kolamkunst en ervaringen die ik o.a. heb opgedaan tijdens een 2-daagse Masterclass bij de Australische kunstenares Tracy Verdugo, heb ik een bijzondere 2-daagse schilderworkshop ontwikkeld onder de naam “Shakti Painting”.Bij voldoende belangstelling zal de workshop gaan starten in november.

‘Shakti’ Painting© is een kunstzinnige reis die de creatieve ziel maakt via intuïtieve verlangens, waarbij het open te stellen vanuit verwondering voor het ‘nieuwe en veranderlijke’ tijdens het creatieve schilderproces een belangrijk aspect is.

Shakti staat voor ‘kunst maken’ vanuit:

Speelsheid
Hart
Aandacht
Kinderlijke nieuwsgierigheid
Transformatie
Intuïtie

“Shakti” vertegenwoordigt in het Hindu de Godin van de Goddelijke vrouwelijke, creatieve kracht; een kosmische energie die tot ons komt vanuit zowel bestaansrecht als vanuit vrijheid.
In het Sanskriet betekent Shakti ‘Kracht’ of ‘Bekrachtiging’. Shakti is verantwoordelijk voor het creatieve in ons als mens, maar geeft ons ook het vermogen om te kunnen veranderen. Ieder mens bezit deze kracht en kan haar aanwenden in zowel het creatieve proces als in het dagelijks leven.

Je wordt in de cursus uitgedaagd om vanuit een open geest tot een kunstwerk te komen, dat jouw eigen symboliek herbergt en jouw eigen(wijs)heid zal uitstralen. Je leert met volle aandacht aanwezig te zijn bij jouw schilderproces en je hierbij te laten leiden vanuit een verbinding met hoofd, hart en handen.
Door middel van spelen met symboliek o.a. vanuit de Indiase Kolamkunst en het gebruik van vibrerende kleuren, ga je vanuit kinderlijke nieuwsgierigheid diverse mogelijkheden verkennen om tot beeld te komen. Tijdens het werken leer je steeds met nieuwe ogen te kijken. De transformatie van de verschillende lagen zorgen ervoor dat nog niets vast staat tijdens het creatieve proces.

Via een zwerftocht over je doek komt je werk uiteindelijk vanuit diverse lagen tot stand. De symbolische beeldtaal die hierin vaak naar voren komt kan soms een mooie boodschap voor jezelf inhouden.

Houd de agenda in de gaten!

Circuspaard