Synchroniciteit en inspiratie…hoe werkt dat?

Ik liep laatst een tijdje met het woord ‘inspidinges’ in mijn hoofd.
Dit woord heb ik niet zelf bedacht…nee, iemand die ik ken gebruikt dit woord.

Ik vroeg me af waarom het woord zo bleef hangen…wat wilde het met me?
Ik stel me voor dat het een samenvoeging is van ‘inspiratie’ en ‘dingen’…inspiratie die je van dingen krijgt dus waarschijnlijk. Dat kan ik volgen en zo werkt het bij mij ook. Ik hoor iets, zie iets, beleef iets, voel daarbij iets wat zich via mij wil uitdrukken en zo ontstaat volgens mij ‘inspidinges’.

Tóch gaat het voor mijn gevoel nog verder…er moet méér zijn waarom je dat verlangen in daadkracht om gaat zetten. Er moet een aantrekkingskracht zijn van die ‘dinges’, waardoor ik het verlangen krijg om er iets mee te willen…een soort verliefdheid die ontstaat. Er gebeurt iets wat een andere actie tot gevolg heeft en daardoor krijgt het mij in zijn ‘macht’. Dan wil ik het écht vanuit mijn hart en dan gebeurt het opeens. Dan lukken dingen spontaan en gaan dingen zoals ik mij had voorgesteld. Zo gebeuren er momenteel steeds vaker dingen die verdacht veel met aantrekkingskracht en toeval(?) te maken hebben. De wet van de synchroniciteit? Ik heb daar ooit een interessant boek over gelezen en moest hier opeens weer aan denken. Ja, misschien is dat het wel…

Dáár heeft inspidinges volgens mij alles mee te maken…zó werkt het dus! Wanneer je je aandacht ergens op richt met heel je wezen, dan gebeurt er iets. Terwijl ik dit bedenk realiseer ik mij dat ik ook mijn aandacht wel weer eens wat meer op dingen mag richten die ik de laatste tijd heb verwaarloosd, mijn lief, mijn gezin en niet in de laatste plaats mijzelf. De daad vorige week dus maar eens bij het woord gevoegd en heerlijk een paar dagen gaan uitwaaien met mijn lief in Bergen aan Zee: even qualitytime samen. Struinen over het strand, genieten van prachtige vergezichten en wijdsheid, het ruisen van de branding, de wind in je haren voelen…je hoofd leeg maken. Wát een inspiratie krijg je daar weer van!

Misschien heb ik zelfs wel een nieuw woord uitgevonden om aan de dikke Van Dale toe te voegen…’synchrodinges’: wet van de aantrekkingskracht der dingen die alleen via inspiratie en oprecht verlangen vanuit het hart tot stand kan komen.