Klankbehandeling

Van oudsher is bekend dat klank een diepe helende werking kan hebben.
Het gebruik van klankschalen werd door diverse inheemse volkeren al gebruikt bij rituelen en meditatie. Door de zeer diepgaande trilling worden bepaalde frequenties aangeboord die het zelfherstellend vermogen van je lichaam bevorderen. Vastzittende energie wordt als het ware losgetrild op een zeer verfijnde manier. Dit kan zeer heilzaam zijn bij emotionele, mentale of fysieke blokkades. Bovendien werkt klank ook heel ontspannend.

De klanken van een klankschaal bevorderen bovendien een diepe ontspanning die op alle lagen van het lichaam doorwerkt. Ze resoneren nog heel lang na, zelfs als je ze bijna niet meer hoort. Door op verschillende manieren met klankschalen te werken, kun je verschillende effecten bereiken.

Ook klanken van andere instrumenten kunnen gecombineerd met elkaar een beleving van een diepe  innerlijke reis teweeg brengen.
Een reis die voor iedereen weer anders kan uitpakken. Waar de één bijvoorbeeld onverwerkte emoties tegen kan komen of trauma, kan de ander misschien een prachtige ervaring hebben van een thuiskomen in zichzelf. Elk moment kan daarbij weer anders zijn.

Ik zet de instrumenten graag op verschillende manieren in en biedt de volgende sessies aan:

  • Klankschaalbad: de schalen worden hierbij op het lichaam gezet, wat een diepe resonantie op celniveau geeft, ondersteund met Reiki.
  • Klankschaalmassage: hierbij worden met de schaal organische bewegingen gemaakt over het lichaam terwijl de schaal wordt aangeslagen. De druk stimuleert de bloedsomloop en de trilling werkt diep door naar de cellen.
  • Soundhealing: hierbij neem ik je mee op een innerlijke reis, ondersteund met visualisatie en klank, waarbij ik verschillende instrumenten inzet naast Reiki.

Tarieven: sessie 1 uur: € 75 / sessie 1,5 uur € 110

N.B. Het gebruik van klankschalen is over het algemeen niet schadelijk. Toch is het in sommige gevallen af te raden een klankschaal-sessie te ondergaan. Dit is het geval bij trombose, een pacemaker, epilepsie, psychoses, hoge bloeddruk, spataders en bij zwangerschap tijdens de eerste 6 maanden.

De trillingen die klankschalen geven kunnen intens zijn, wat op zich voor een gezond mens geen enkel probleem hoeft te zijn. Metaal verwerkt in een pacemaker of ICD, kan echter gaan meetrillen en op deze manier schade in het lichaam veroorzaken. Dit geldt ook voor metalen delen die gebruikt zijn voor herstel of versteviging van botbreuken.

Wil je ondanks deze waarschuwingen toch aan een klankschaal-sessie meedoen, dan is dit geheel op eigen risico.