Over Jacqualine

De persoon achter JackSun Art ben ik… Jacqualine Zonneveld:
kunstschilder/beeldend kunstenaar, inspirator, ‘schoonheidszoeker’,  echtgenoot, moeder en mens.

Passie voor kunst en mens
Schilderen is mijn grote passie! Sinds mijn jeugd al oefent de wereld van de verbeelding een enorme aantrekkingskracht op mij uit.
Wanneer ik kunstzinnig werk, dan ben ik in mijn element.
Groot verlangen om te creëren, gedreven door een tomeloze nieuwsgierigheid, gretigheid, leergierigheid en een streven naar persoonlijke groei. Ook anderen daarin begeleiden vind ik ontzettend leuk om te doen.
Zelf heb ik mogen ervaren wat een krachtig medium het kunstzinnig werken kan zijn bij persoonlijke ontwikkeling. Het maakt het onzichtbare zichtbaar... alles wat wij als mens soms liever niet willen zien in onszelf wordt genadeloos blootgelegd. Dit proces leert je om ook je schaduwzijde en je innerlijke saboteur te omarmen, die je als mens vaak beletten om buiten je comfort-zone te gaan. Jezelf als mens hierin uitdagen...daar zit de groei.

Persoonlijke 'ont'wikkeling
In mijn dertiger jaren begon mijn zoektocht naar wie ik nou eigenlijk ten diepste van binnen was en wat mijn missie in dit leven was. Net als ieder mens had ik als kind bepaalde afweermechanismen aangeleerd die mij in m'n volwassen leven behoorlijk in de weg kwamen te zitten. Ik zat behoorlijk in de knoop met mijzelf en had veel spanningsklachten, o.a. door jarenlange chronische hyperventilatie waar ik mee kampte sinds mijn puberteit.  Ik moest er pas door mijn moederschap achter komen dat ik mijzelf enorm veel druk oplegde...alles moest ik perfect doen van mezelf, een sterke partner en moeder zijn, waardoor ik enorm veeleisend was naar mijzelf. Ik raakte ook heel snel en vaak overprikkeld en ik kwam er in die periode achter dat ik een 'hoog sensitief persoon' was.

Toen begonnen er allerlei puzzelstukjes op z'n plaats te vallen...ik leerde waarom ik zo'n moeite had met de "veel'heid van het leven. Alles kwam immers zo intens bij mij binnen en de verwerkingstijd van al deze prikkels maakte dat ik er soms echt ziek van werd. 
Ik mocht echt gaan leren wat ík dan nodig had om van mijn hooggevoeligheid een kracht te maken in plaats van een uitdaging. Dit was het begin van een lange ontwikkelingsweg en een kennismaking met een meer holistische manier van leven, waarbij mijn gevoeligheid steeds meer een plek begon te krijgen.

Ik volgde tientallen workshops, cursussen/opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling...las stapels zelfhulpboeken, mediteerde mij suf, deed aan yoga en Qi Gong, wat mij beter in verbinding bracht met mijn lichaam. Ondertussen ontwikkelde ik mijzelf verder op kunstzinnig gebied. Uiteindelijk moest ik aan mijzelf erkennen dat ik eigenlijk een leegte in mijzelf voelde die ik niet kon opvullen, hoe ik het ook probeerde. Ik móest dus mijn schaduwkanten aankijken, dus terug naar mijn kindertijd om oud zeer te helen en mijn familiesysteem onder de loep nemen.

Dit alles heeft mij één ding geleerd: alles waar ik naar op zoek was, was er al die tijd al en de sleutel hiertoe lag zelfs besloten in mijzelf... zelfliefde en vertrouwen. Wanneer ik mij verbind met de stilte in mij, mij afstem op mijn intuïtie, of wanneer ik mij verbind met de schoonheid van de natuur, of het proces van het creëeren...dan kom ik daarbij en dan is alles goed. Dan ben ik verbonden met de oneindige bron van één zijn met alles. Het zijn in het NU met alles wat er op dat moment is, ook je ongemak, je pijn, je verdriet, je weerstand, je onrust of wat er ook is mogen voelen: dát maakt dat je volledig aanwezig bent in jezelf en dat je je aardse lichaam werkelijk kunt bewonen vanuit de verbinding met moeder aarde en het universum. Vanuit deze staat leven voelt als magisch...dan is er synchroniciteit en dan stroomt het! Maar...het lukt mij ook lang nog niet altijd hoor;-). Het blijft "work in progress", zeker als HSP-er.

Kunst maken kan daarin wel echt iets betekenen. Het is zeer bevrijdend en voedend voor je zieleleven!  Graag help ik anderen dan ook bij het aangaan van ieders persoonlijke kunstzinnig proces, een proces van vallen en opstaan, gefrustreerd raken, blij worden, oordeel hebben op jezelf, het even niet meer weten en vastlopen, trots zijn... Het is net als in het leven zelf: tegenslagen en succesmomenten wisselen elkaar af;-).

Kunst werkt als een spiegel van je menszijn en kan je zoveel leren over jezelf en hoe je met dingen omgaat. Alles wat in jou leeft zie jij immers ook gespiegeld in de ander of in je kunstwerk. Vanuit bemoediging naar jezelf kom je steeds een stapje verder in je persoonlijke ontwikkeling en leer je dat wat zich spiegelt in je kunst ook meer in je dagelijks leven te integreren. Het proces alleen al kan je leven op veel fronten positief beïnvloeden. Graag deel ik mijn kennis en kunde met jou in de hoop, dat ik daarmee ook een positieve en ondersteunende bijdrage kan leveren aan jouw ontwikkeling als mens en (levens)kunstenaar.

Eigen kunst
Ik werk zelf vanuit de drie-eenheid hoofd, hart en handen met een focus op schoonheid in de breedste zin van het woord en vanuit verwondering. Mens, natuur en soms ook alledaagse dingen zijn onderwerpen die mij persoonlijk mateloos kunnen boeien, maar ook gewoon het spelen met materiaal.
Doorgronden wat mij daarin raakt en dit vanuit mijn eigen (innerlijke) waarneming spontaan in beeld brengen… gevoel kunnen vereeuwigen en in mijn kunst weergeven: dat is mijn drive in het schilderen.

Mijn eigen werk kenmerkt zich vaak door gelaagdheid, een dynamische schildertoets, expressie en polariteit. Kwetsbaarheid en kracht spelen hierin vrijwel altijd een rol. Ik houd van verf en krijt; daarin kan ik mij het best uitdrukken. Klik hier om naar mijn portfolio te gaan. Meer over mij weten…klik dan hier voor mijn Kunst CV.

Belangstelling voor mijn werk? Vraag gerust via het contactformulier een prijsopgave aan. Ik werk ook in opdracht; kijk hier voor een prijsindicatie.

Kunst online kopen
Voor kunstliefhebbers die online shoppen gemakkelijk vinden,  bied ik een selectie van mijn kunstwerken aan via mijn webshop op de internationale kunstsite van Artfinder.

Je kunt je gratis aanmelden op Artfinder als member. Eenmaal aangemeld heb je toegang tot een groot internationaal kunstnetwerk, waar o.a. schilderkunst en fotografie wordt aangeboden. Neem alvast een kijkje in mijn shop en houd de SALE en FREESHIPPING dagen in de gaten.